ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Γ´ Αθήνας

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Arduino

To Arduino είναι μια "ανοικτού κώδικα" πλατφόρμα ηλεκτρονικών βασισμένη σε ευέλικτο και εύκολο στη χρήση h/w και s/w και προορίζεται για οποιονδήποτε έχει λίγη προγραμματιστική εμπειρία, στοιχειώδης γνώσεις ηλεκτρονικών και ενδιαφέρεται να δημιουργήσει διαδραστικά αντικείμενα ή περιβάλλοντα.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που βασίζεται στον μικροελεγκτή ΑΤmega της Atmel  του οποίου τα σχέδια και το πρόγραμμα που χρειάζεται διανέμονται ελεύθερα και δωρεάν. Αφού κατασκευαστεί, μπορεί να συμπεριφερθεί σαν ένας υπόλογιστής, με τον οποίο ο χρήστης μπορεί να συνδέσει επάνω του πολλές μονάδες εισόδου/εξόδου, να δέχεται δεδομένα και να στέλνει εντολές. 
 
Μία από τις εφαρμογές του, είναι το NXT Brick των Lego Mindstorms NXT.  

1.
Πατήστε εδώ για να δείτε τις εφαρμογές  

Εισαγωγή στο Arduino – Το απόλυτο geek toy. 


 

2.
Ο επίσημος Δικτυακός Ιστότοπος για arduino , ο οποίος είναι στα Αγγλικά, περιγράφει τη λειτουργία, το κόστος αλλά και προμηθευτές από τους οποίους μπορεί κάποιος να το παραγγείλει.


Γνωριμία με το arduino μέσω του Ιστότοπου του συμβούλου  πληροφορικής κ. Β. Εφόπουλος για την ενημέρωση των καθηγητών πληροφορικής και  των Νομών Σερρών, Κιλκίς και των Δήμων Βόλβης και Λαγκαδά της ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης .

4. 

https://goo.gl/jHbSVk

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε παραδείγματα και διδακτικές προσεγγίσεις για την αξιοποίηση του Arduino στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Ο προγραμματισμός του Arduino γίνεται με το λογισμικό S4A (Scratch for Arduino)!


Συνδεση

Στατιστικά Επισκέψεων

Από 1η Σεπτ. 2009
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα33
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα727
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2688

Η IP σας: 54.166.141.69
 , 
Ημερομηνία: Σεπ 26, 2018
Στατιστικά από 18 Φεβρ. 2011


Είστε εδώ: Επίκαιρα Arduino