ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Γ´ Αθήνας

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Καταγραφή υπολογιστικού εξοπλισμού

Το ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας στο πλαίσιο της τεχνικής υποστήριξης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τον βέλτιστο συντονισμό των επισκέψεων – τεχνικών ενεργειών που απαιτούνται, παρέχει εργαλείο ηλεκτρονικής απογραφής του υπολογιστικού εξοπλισμού των εργαστηριών πληροφορικής που λειτουργούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι Καθηγητές/Δάσκαλοι μπορούν να απογράψουν τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές των σχολικών εργαστηρίων στα οποία είναι υπεύθυνοι με χρήση του εργαλείου που παρέχεται από το ΚΕΠΛΗΝΕΤ και την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε μηχανήματα με dual boot Windows και Linux αρκεί να εκτελέσετε τη διαδικασία μόνο για τα Windows ή μόνο για το Linux)

Για υπολογιστές με Λειτουργικό Σύστημα Windows

- Η εφαρμογή θα πρέπει να εκτελεστεί σε καθένα από τους υπολογιστές του σχολικού εργαστηρίου.
- Κατά την εκτέλεση της εφαρμογής μην αλλάξετε το μονοπάτι εγκατάστασης. Εκτελέστε τον οδηγό εγκατάστασης αφήνοντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.
- H διαδικασία ηλεκτρονικής καταγραφής θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα λεπτό (αλλά καλό είναι να αφήσετε τον Η/Υ ανοικτό για 5 με 6 λεπτά σε περίπτωση που υπάρχουν καθυστερήσεις στο δίκτυο) και το παράθυρο της εφαρμογής θα κλείσει.


Αν οι υπολογιστές δεν έχουν πρόσβαση στο Internet τότε αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή που περιγράφεται παρακάτω θα πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή :
c:\ocs\ocsinventory.exe /local="c:\OCS\" /XML="c:\OCS\" /NOW
η οποία και δημιουργεί δύο αρχεία στο φάκελλο c:\OCS το ένα με επίθεμα .ocs και το άλλο με επίθεμα .xml
Το ζευγάρι των αρχείων θα πρέπει να αποσταλλεί στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (Ενα ζευγάρι για κάθε υπολογιστή)

 • ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Για τους Υπολογιστές εντός  εργαστήριων Η/Υ χρησιμοποιείστε την εφαρμογή που θα κατεβάσετε από εδώ.
Για τους υπόλοιπους Υπολογιστές της Σχολικής Μονάδας χρησιμοποιείστε την εφαρμογή που θα κατεβάσετε από εδώ.

 • ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Για τους Υπολογιστές εντός  εργαστήριων Η/Υ χρησιμοποιείστε την εφαρμογή που θα κατεβάσετε από εδώ.
Για τους υπόλοιπους Υπολογιστές της Σχολικής Μονάδας χρησιμοποιείστε την εφαρμογή που θα κατεβάσετε από εδώ.Για υπολογιστές με Λειτουργικό Σύστημα Ubuntu, Debian αλλά και άλλες βασισμένες σε Debian (παρακαλούμε θερμά και για να ελαττώσουμε την πιθανότητα λαθών οι εντολές να μεταφέρονται με αντιγραφή και επικόλληση):

 • ανοίξτε ένα τερματικό (terminal) π.χ. με συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+Alt+t. Να θυμάστε ότι όταν είμαστε σε τερματικό, το mouse δεν λειτουργεί με τον συνηθισμένο τρόπο, και η εισαγωγή εντολών γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση πληκτρολογίου. Ωστόσο η δυνατότητα για αντιγραφή-επικόλληση (δεξί κλικ) παραμένει.
 • εκτελέστε την εντολή: sudo apt-get install -y ocsinventory-agent
 • επιλέξτε http mode (θα ζητηθεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης)
 • εισάγετε τη δ/νση www.keplinet.info:82 του server καταγραφής (θα ζητηθεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης)
 • μόλις τελειώσει η εγκατάσταση εκτελέστε στο τερματικό την εντολή: sudo ocsinventory-agent
 • η διαδικασία ηλεκτρονικής απογραφής θα ολοκληρωθεί σύντομα και το τερματικό θα επανέλθει σε κατάσταση αναμονής για εισαγωγή από το χρήστη
 • Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το ocsinventory-agent ακολουθώντας παλαιότερες οδηγίες θα πρέπει να επανακαθορίσετε την εφαρμογή καταγραφής με την εντολή: sudo dpkg-reconfigure ocsinventory-agent και εισάγετε τη δ/νση www.keplinet.info:82 για τον server καταγραφής (θα ζητηθεί κατά τη διάρκεια του επανακαθορισμού).


Χρήσιμη πληροφορία: αν δεν είσαστε σίγουρος/η ότι εκτελέσατε τα παραπάνω βήματα σωστά ή λάβετε κάποιο μήνυμα λάθους (γραμμές που ξεκινάνε με [Error]) μπορείτε να επανακαθορίσετε την εφαρμογή καταγραφής με την εντολή: sudo dpkg-reconfigure ocsinventory-agent
Στη συνέχεια επανεκτελέστε την εφαρμογή:
sudo ocsinventory-agent
 • Για άλλες διανομές Linux μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα http://pkgs.org/download/ocsinventory-agent, να επιλέξετε τη διανομή σας και να ακολουθήσετε τις σχετικές οδηγίες εγκατάστασης
 • Σε περίπτωση Ubuntu LTSP σχολικού εργαστηρίου που έχει clients χωρίς λειτουργικό σύστημα εγκατεστημένο στο σκληρό τους δίσκο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (το ίδιο ισχύει και για LTSP Clients που έχουν λειτουργικό σύστημα τοπικά εγκατεστημένο και δεν επιθυμείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται στις προηγούμενες περιπτώσεις):

  • - Προφανώς για την καταγραφή του LTSP Server ακολουθείτε τα βήματα για το Ubuntu Linux που περιγράφονται στην περίπτωση 2. Υπενθυμίζουμε ότι αν είναι dual boot με Windows και Linux αρκεί να γίνει η καταγραφή σε ένα από τα δυο λειτουργικά.
  • - Για την καταγραφή των ltsp clients πρέπει να γίνει δημοσίευση εικονικού δίσκου αφού έχει εγκατασταθεί το ocsinventory-agent στον LTSP Server. Η δημοσίευση εικονικού δίσκου γίνεται εύκολα με την εφαρμογή sch-scripts (θα την βρείτε με το όνομα Classroom Administration ή Διαχείριση ΣΕΠΕΥΗ). Μετά την δημοσίευση του εικονικού δίσκου ξεκινήστε ή επανεκκινήστε τους LTSP Clients.
  • - Για να γίνει η καταγραφή άμεσα, από τον επόπτη επιλέξτε όλους τους clients και από τη λειτουργία της "εκτέλεσης εντολής στους επιλεγμένους υπολογιστές"  (Μενού επόπτη - Υπολογιστές - Εκτέλεση) δώστε  sudo ocsinventory-agent.

Συνδεση

Στατιστικά Επισκέψεων

Από 1η Σεπτ. 2009
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα25
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα727
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2680

Η IP σας: 54.166.141.69
 , 
Ημερομηνία: Σεπ 26, 2018
Στατιστικά από 18 Φεβρ. 2011


Είστε εδώ: ΚΕΠΛΗΝΕΤ Εργαλεία Ηλεκτρονική καταγραφή