ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Γ´ Αθήνας

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Libre Office - Εφαρμογές Γραφείου

Το LibreOffice είναι μία περιεκτικότατη, επαγγελματικού επιπέδου, σουΐτα παραγωγικότητας Γραφείου, που μπορείτε να κατεβάσετε πάραυτα και να την εγκαταστήσετε δωρεάν. Υπάρχει μία ήδη σχηματισμένη, ευρύτατη βάση ικανοποιημένων χρηστών του LibreOffice, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το LibreOffice διατείθεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες και για όλα τα μείζονα Λειτουργικά Συστήματα όπως GNU/Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, Mandriva, Suse, ...), Mac OS X και Microsoft Windows. Μπορείτε να κατεβάσετε , να εγκαταστήσετε και να διανείμετε το LibreOffice ελέυθερα, χωρίς κανέναν φόβο παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τι το εξαιρετικό υπάρχει στο LibreOffice;

 • Το LibreOffice είναι ένα υπερπλήρες σε χαρακτηριστικά και ώριμο πακέτο παραγωγικότητος desktop, με μερικά, πράγματι, τεράστια πλεονεκτήματα:
 • Εϊναι ελεύθερο και δωρεάν – χωρίς ανησυχίες σχετικά με τα κόστη των αδειών.
 • Χωρίς γλωσσικούς φραγμούς – διατίθεται σε ένα μεγάλο αριθμό γλωσσών, και ολοένα και περισσότερες συνεχίζουν να προστίθενται.
 • Δημόσια Άδεια LGPL – μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, να το παραμετροποιήσετε, να το "πειράξετε" και να το αντιγράψετε, με πλήρη και δωρεάν υποστήριξη χρηστών, και υποστήριξη προγραμματιστών/ developers, από την δραστήρια διεθνή μας κοινότητα και από την μεγάλη μας ομάδα έμπειρων προγραμματιστών.
 • Το LibreOffice είναι ένα project Ανοικτού Κώδικα, προωθούμενο από την κοινότητα (community-driven) : η ανάπτυξή του παραμένει ανοιχτή σε νέα ταλέντα και νέες ιδέες, ενώ το Λογισμικό μας χρησιμοποιείται και ελέγχεται καθημερινά, από μία πολυάριθμη και αφοσιωμένη κοινότητα χρηστών. Φυσικά, και εσείς οι ίδιοι, μπορείτε να εμπλακείτε και να επηρρεάσετε την μελλοντική του ανάπτυξη.
 • Το LibreOffice σας προσφέρει υψηλή ποιότητα: Οι ρίζες του LibreOffice πάνε πίσω έως και 20 χρόνια. Αυτή η μακρά ιστορία σημαίνει ότι πρόκειται για ένα σταθερό και λειτουργικό προϊόν. Χιλιάδες χρηστών, σε παγκόσμιο επίπεδο, λαμβάνουν τακτικά μέρος σε beta testing των νέων εκδόσεων του LibreOffice. Καθώς η διαδικασία ανάπτυξης είναι εντελώς ανοικτή, το LibreOffice έχει δοκιμασθεί και ελεγχθεί εκτεταμένα από ειδικούς επί θεμάτων ασφασλείας, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε το μυαλό σας ήσυχο για ό,τι αφορά την ασφάλεια.
 • Το LibreOffice είναι φιλικό προς τον χρήστη: Σας δίνει μία απλή αλλά, συγχρόνως, και ισχυρή διεπαφή (interface), που είναι, επί πλέον, εύκολα εξατομικεύσιμη – Οι χρήστες του Microsoft Office θα βρουν τη μετάβαση πολύ εύκολη και απροβλημάτιστη, με ένα οικείο look και μία γνωστή αίσθηση. Είναι συμβατό με τις μορφές αρχείων όλων των μεγαλύτερων ανταγωνιστικών πακέτων. Μπορείτε, λοιπόν, να εισαγάγετε εύκολα τα αρχεία τύπου Microsoft Word,Excel και PowerPoint και πολλές άλλες μορφές αρχείων, και μπορείτε, επίσης, να αποθηκεύετε εύκολα τα αρχεία σας, υπό μορφή Microsoft Office καθώς και με τη μορφή πολλών άλλων αρχείων, όταν χρειάζεστε.
 • Το LibreOffice υποστηρίζεται από μία μεγάλη παγκόσμια κοινότητα: οι εθελοντές βοηθούν τους νεοεισερχόμενους, ενώ οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να συνεργαστούν με τους προγραμματιστές και μαζί σας, για να βρεθούν λύσεις σε σύνθετα προβλήματα.

Η σουίτα γραφείου LibreOffice αποτελείται από πολλές εφαρμογές που ειναι ενσωματωμένες στον πυρήνα της σουίτας

Δημιουργία και επεξεργασία κειμένου με τη χρήση του Writer.

Το πρόγραμμα Writer είναι ο επεξεργαστής κειμένου μέσα στο LibreOffice. Χρησιμοποιείστε το για τα πάντα, από το να "ξεπετάξετε" στα γρήγορα ένα πρόχειρο γράμμα, μέχρι και τη δημιουργία ενός ολόκληρου βιβλίου με πίνακες περιεχομένων, ενσωματωμένες εικονογραφήσεις, βιβλιογραφίες και διαγράμματα. Η αυτόματη συμπλήρωση κειμένου, καθώς πληκτρολογείτε, η αυτόματη μορφοποίηση και ο αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος, καθιστούν εύκολα ακόμη και τα δύσκολα έργα (αλλά, αυτοί οι αυτοματισμοί μπορούν, εύκολα, να απενεργοποιηθούν, εάν το επιθυμείτε). Το Writer είναι επαρκώς ισχυρό για να μπορεί αντιμετωπίζει διάφορα έργα desktop publishing, όπως τη δημιουργία πολύστηλων newsletters και διαφημιστικών φυλλαδίων. Το μόνο όριο είναι η ίδια σας η φαντασία.

Υπολογισμός, ανάλυση πληροφοριών σε υπολογιστικά φύλλα με τη χρήση του Calc.

Το πρόγραμμα Calc μπορεί να "δαμάσει" τους αριθμούς σας και να βοηθήσει στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, όταν ζυγίζετε τις διαθέσιμες εναλλακτικές. Αναλύστε τα δεδομένα σας με το Calc και, κατόπιν, χρησιμοποιήστε το για να παραουσιάσετε το τελικό σας output. Τα εργαλεία γραφικών και ανάλυσης, βοηθούν την ανάδειξη της διαφάνειας στα συμπεράσματά σας. Ένα σύστημα βοήθειας πλήρως ολοκληρωμένο, καθιστά εύκολη την εισαγωγή μαθηματικών τύπων. Προσθέστε δεδομένα από εξωτερικές βάσεις δεδομένων, όπως την SQL ή την Oracle, και κατόπιν, ταξινομήστε και φιλτράρετέ τα, για να δημιουργηθούν στατιστικές αναλύσεις. Χρησιμοποιείστε τις λειτουργίες γραφικών για να εμφανίσετε έναν μεγάλο αριθμό 2-διάστατων ή και τρισδιάστατων γραφικών, από 13 κατηγορίες, περιλαμβάνοντας γραφικές παραστάσεις με γραμμές, με περιοχή, με στήλες, με "πίττα", με συντεταγμένες X-Y, και net – με τις διάφορες διαθέσιμες παραλλαγές, για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε κάποιο που να ταιριάζει στο δικό σας project.

Δημιουργία και επεξεργασία διαφανειών για παρουσιάσεις Impress.

Το πρόγραμμα Impress είναι ο γρηγορώτερος και ευκολώτερος τρόπος για τη δημιουργία αποτελεσματικών πολυμεσικών παρουσιάσεων. Εντυπωσιακά animation και θεαματικά ειδικά εφέ, θα σας βοηθήσουν να πείσετε το ακροατήριό σας. Δημιουργείστε παρουσιάσεις που να δείχνουν ακόμη πιο επαγγελματικές, σε σχέση με τις τυποποιημένες παρουσιάσεις που, συνήθως, βλέπετε στο χώρο της δουλειάς. Προσελκύστε την προσοχή των συναδέλφων σας και των προϊσταμένων σας, με τις λίγο διαφορετικές, δικές σας, δουλειές.

Δημιουργία και επεξεργασία σχεδίων, διαγραμμάτων ροής, και λογοτύπων με τη χρήση του Draw.

Το πρόγραμμα Draw σας επιτρέπει να φτιάχνετε διαγράμματα και σχέδια εκ του μηδενός. "Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις", άρα, λοιπόν, γιατί να μην δοκιμάσετε κάτι απλό, με διαγράμματα box and line; Διαφορετικά, μπορείτε να πάτε και παραπέρα και να χτίσετε εύκολα δυναμικές 3D illustrations και ειδικά εφέ. Μπορεί να γίνει όσο απλό ή όσο περίπλοκο επιθυμείτε εσείς να γίνει.

Διαχείριση βάσεων δεδομένων και διαχείριση πληροφοριών με τη χρήση της Base.

Το πρόγραμμα Base είναι το front-end για τη Βάση Δεδομένων της σουίτας LibreOffice. Με το Base, μπορείτε να κάνετε άψογη ενσωμάτωση στις ήδη υπάρχουσες υποδομές Βάσεων δεδομένων. Βασισμένο σε εισηγμένους και linked πίνακες και ερωτήματα βάσεων (queries), από την MySQL, την PostgreSQL ή την Microsoft Access και πολλές άλλες πηγές δεδομένων, μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρές βάσεις δεδομένων, με φόρμες, αναφορές, views και ερωτήσεις. Είναι εφικτή η πλήρης εναρμόνιση με την ενσωματωμένη HSQL βάση δεδομένων.

Δημιουργία και επεξεργασία επιστημονικών τύπων και εξισώσεων με τη χρήση του Math.

Το πρόγραμμα Math είναι ένας απλός editor εξισώσεων που σας επιτρέπει να αναπτύσσετε και να παρουσιάζετε τις μαθηματικές, χημικές, ηλεκτρολογικές ή και επιστημονικές εξισώσεις, με γρήγορο τρόπο και σύμφωνα με τις κλασικές γραπτές προδιαγραφές (standard written annotation). Ακόμη και οι πλέον περίπλοκοι υπολογισμοί, καθίστανται κατανοητοί όταν προβάλλονται με ορθό τρόπο. E=mc2.

Το LibreOffice διατίθεται, επίσης, προρυθμισμένο με δυνατότητα δημιουργίας αρχείων PDF, με την έννοια ότι μπορείτε να διανείμετε τα έγγραφά που θα θέλατε να διασφαλίσετε ότι θα μπορούν να ανοιχτούν και να διαβαστούν από χρήστες με οποιαδήποτε υπολογιστική συσκευή ή λειτουργικό σύστημα.

πηγή: http://el.libreoffice.org/features/

Συνδεση

Στατιστικά Επισκέψεων

Από 1η Σεπτ. 2009
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα18
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα727
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2673

Η IP σας: 54.166.141.69
 , 
Ημερομηνία: Σεπ 26, 2018
Στατιστικά από 18 Φεβρ. 2011

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση


Είστε εδώ: Χρήσιμα ΕΛΛΑΚ Libre Office - Εφαρμογές Γραφείου